Case musch.fi: hemsidan som ger ordentlig avkastning

Enligt min personliga åsikt finns det alltför många hemsidor som inte ger någon avkastning. Hur kommer det sig när de potentiella kunderna garanterat finns på webben? Problemet är att de flesta hemsidor endast fungerar som och dessutom ser ut som reklampelare! Är det reklam kunderna vill ha när de söker produkter eller tjänster på webben? – Troligtvis inte!

När man söker på webben är man redan inne i nästa stadie, man har lämnat reklamstadiet och istället vet man ganska bra vad man vill ha. Den potentiella kunden är alltså inne i sökstadiet. I detta skede funderar man främst på vilka ord man skall googla för att hitta den webbsida som kan erbjuda det man söker.

Sökstadiet: kunden söker efter produkten eller tjänsten

För att kunden skall hitta jusst din hemsida och dina produkter eller tjänster krävs det att du har skrivit om dem på din sida och dessutom att du använt samma ord i din beskrivning som kunden använder.

Har jag kommit rätt?

Ifall den potentiella kunden hittar din hemsida kollar han genast om han kommit rätt. Erbjuder din hemsida det som söks? I detta skede gäller det att också snabbt få kundens förtroende och det är här ofta problemen uppstår med “reklampelar” hemsidorna. De hemsidor som inte blir uppdaterade och har nyheter från 2006 med annat föråldrat innehåll ger inget förtroende.

Vilse i djungeln

Här är ett annat problem som kan uppstå. Din potentiella kund går vilse på hemsidan. Han hittar inte kontaktuppgifter eller vet inte hur man skall beställa, “close the deal”. Här är oftast problemet att man inte funderat noga på vad målet är med sidan och man vet inte vad man vill att besökaren skall göra.

Hemsidan borde ge avkastning om du följer dessa 3 råd:

  1. Satsa från början på sökmotoroptimering och sökmarknadsföring så att du fångar in relevanta besökare.
  2. Satsa på hemsidans struktur och innehåll. Skapa förtroende direkt.
  3. Gör det lätt att avsluta affären.

Caset här under visar en del vilka möjligheter det finns. Du kan också få ordentlig avkastning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>