Äntligen lanserades uppdateringen av facebook-sidor

Min kollega Jonathan Björkskog skrev redan 16 december om att nya uppdateringar är på kommande till facebook sidor (pages). Läs Jonathans inlägg om facebook’s uppdatering. Äntligen är uppdateringarna  gjorda som vi redan i december förväntade skulle bli årets julkapp för alla sid-administratörer. Vi har inte väntat förgäves!

Vad innebär facebook’s uppdateringar av pages (företagssidor) för marknadsföraren

Uppdateringarna gör livet för marknadsförare och administratörer för facebook pages mycket lättare. Nu kan sid-administartörerna välja om man vill vara inloggad som “sida” på facebook vilket gör att du som sida kan kommentera på sidor som du är “vän” med. Uppdateringarna gör också att du kan kommentera som “dig själv” på din sida. Detta gör att du kan svara på kommentarer som “privatperson” också på din företagssida.

kommentera som privatperson på din facebook-sida

Bilden ovan visar min kommentar som “privatperson” på Generos sida som jag är admin för.

Statusinlägg som privatperson på min facebook sida

På bilden ovan har jag som privatperson kunnat göra en statusuppdatering på sidan som jag administrerar. Före uppdateringarna hade detta inlägg kommit som att Genero skulle ha satt en statusuppdatering.

Bilden visar hur FB loggen ser ut när jag är inloggad som sida.

Bilden ovan visar hur det ser ut när jag är inloggad på facebook som Genero. I loggen (wall) syns Generos vänsidors statusuppdateringar. Det enda som skiljer från profilsidor är att det inte finns någon meddelande funktion. Som ni ser där uppe är ikonen för meddelanden borta. Observera att vänikonen är kvar. Där kan du se personer som gillar sidan. Händelseikonen är samma som på profilsidor, den visar när någon gillar Generos uppdateringar.

Kommentar som genero pa marknadsforing.fi

Bilden ovan visar hur det ser ut när jag som Genero kommenterat på marknadsforing.fi:s logg. Uppe till höger ser ni också att jag som är sid-administratör för marknadsforing.fi kan välja om jag vill vara inloggad på facebook som marknadsforing.fi.

Dessa uppdateringar är speciellt viktiga nu när vi går mot valtider här i Finland. De flesta partier har facebook-sidor med många administratörer. Nu kan administratörerna välja själva om de svarar på kommentarer eller ställer frågor som sida eller person. Jag hoppas i alla fall att så många som möjligt skulle börja använda dessa funktioner eftersom då vet man vem som står bakom kommentaren.

Återkommer med flera inlägg om detta inom kort… kommentera gärna så försöker jag svara så snabbt jag hinner.

Trevlig fredagskväll!

5 thoughts on “Äntligen lanserades uppdateringen av facebook-sidor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>